Bij Cleerdin & Hamer Advocaten kunt u terecht voor een in cybercrime gespecialiseerde advocaat

Als verdachte sta je in cybercrime-zaken tegenover allerlei professionele partijen (politie, Openbaar Ministerie en rechters) die zich specialist op dat gebied mogen noemen. Des te belangrijker dat je dan een advocaat in de armen neemt die daaraan tegenwicht kan bieden en die weet waar hij of zij het over heeft. Een advocaat die thuis is in digitale technologie, die weet wat de politie mag en wat niet en die u op alle fronten van goed juridisch advies kan voorzien.

Wij hebben de verdediging gevoerd in cybercrime-zaken van alle soorten en maten. Bijvoorbeeld in omvangrijke en mediagevoelige zaken als de van (voornamelijk) sextortion verdachte en vermeend webcamafperser Aydin C.. Mrs. Malewicz en Grijsen hebben in die zaak in drie verschillende instanties (rechtbank, gerechtshof en Hoge Raad) en op onvermoeibare wijze de verdediging gevoerd. Redelijk uniek is dat in het arrest door het Hof Amsterdam expliciet lovende woorden zijn gericht aan de raadslieden van Aydin C en de manier waarop de verdediging is gevoerd.

Een andere mediagevoelige zaak waarin de verdachte door Cleerdin & Hamer Advocaten is bijgestaan is de zaak die draait om het grootschalig hacken van het iCloud accounts van verschillende BN-ers, waaronder Laura Ponticorvo. De rechtbank heeft de verdachte op verzoek van mr. Grijsen vrijgesproken van het publiceren van de naaktbeelden van Laura Ponticorvo op internet (‘The Fappening’) en van 195 pogingen om iCloud-accounts te hacken.

Ook in minder high profile zaken hebben we ruime ervaring opgedaan met het bijstaan van verdachten van computercriminaliteit. Denk dan aan zaken waarin het gaat om (grootschalige) phishing, het maken en beheren van fake (namaak) webshops, het (incidenteel) hacken van mail- of social media-accounts, het plegen van DDos-aanvallen, de handel in verdovende middelen of wapens via het darkweb en sexting. Voor al uw cybercrime-zaken kunt u bij ons terecht. In overleg met u zetten we een verdedigingsstrategie uit, bespreken de mogelijkheden voor nader (digitaal) onderzoek en zijn realistisch over de verwachtingen ook wat betreft een mogelijke veroordeling en een eventueel op te leggen straf.

U kunt gerust en geheel vrijblijvend contact met ons zoeken

Desiree de Jonge
Desiree de JongeAdvocaat gespecialiseerd in computercriminaliteit
Astrid van Vulpen
Astrid van VulpenAdvocaat gespecialiseerd in computercriminaliteit